3 fok is lesz hajnalban

2012.09.16. 12:18
A hét elején tovább emelkedik a hőmérséklet, hogy aztán szerdára megérkezzen az eső, szombatra pedig a hajnali 3 fok.

Elég változatos időre számíthatunk a jövő héten. Lesz benne minden 3 és 28 fok között - legalábbis a met.hu előrejelzése szerint.

Hétfőn és kedden tovább melegszik az idő, a hajnali 7-12 fokos hideg után napközben 22-28 is lehet. Csapadék nem várható, de a Dunától keletre közepesen, máshol többnyire gyengén felhős lesz az ég.

Szerdán kezdetben fátyolfelhős, napos időre számíthatunk, majd délutántól növekszik, vastagszik a felhőzet, és késő délutántól egyre többfelé ered el az eső. A délnyugati szél a délutáni óráktól északnyugatira fordul, és akár az 50 km/órás sebességet is elérheti.

Csütörtökön nyugat, északnyugat felől egyre többfelé süt ki a nap, legkésőbb a Tiszántúlon csökken a felhőzet. Délelőtt főként a Dunától keletre többfelé, majd délután egyre kevesebb helyen várható eső, de helyenként jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. Az északnyugati szél többfelé erős, a Dunántúlon néhol viharos lesz. Hajnalban 7-12, napközben 15-20 fok valószínű.

Bár pénteken már újra zavartalan napsütésre számíthatunk, a hajnali hőmérséklet meredeken csökkenni kezd. Pénteken még 5-10, szombaton már csak 3-8 fokot mérhetünk. Ehhez képest napközben 17-25 fokra is felmelegedhet az idő.