Koronavírus adatok

2022. jan. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
-3 °C
5 °C

Fegyelmit kapnak az OMSZ kritizálásáért a mentősök

2012.09.16. 14:40 Módosítva: 2012.09.16. 17:17
A fn24.hu értesülései szerint az utóbbi pár napban öt mentős kapott fegyelmit azért, mert a közösségi oldalon lájkolt, megosztott vagy kritizálta munkaadóját.

Mártai István, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója idén februárban alkotta meg az úgynevezett "Facebook-szabályzatot". A főigazgató az OMSZ „jogos gazdasági érdekei, jó hírneve védelme, valamint a beteg-, az adatvédelmi és a kegyeleti jogok maradéktalan érvényesítése érdekében" arról tájékoztatta valamennyi munkatársát, hogy szükség esetén betekint a közösségi oldalakon („facebook, iwiw, mentőállomások honlapjai, nyilvános fórumok stb.") közzétett véleményébe, valamint "megosztott egyéb médiatartalmába".

A fn24.hu információi szerint az elmúlt pár napban öt ember kapott fegyelmit olyan bejegyzések miatt, amelyek többsége „nem a betegellátásról, sokkal inkább a jelenlegi vezetésről szólt". „Az OMSZ-től már senki nem mer lájkolni sem, nemhogy reagálni bármi céggel kapcsolatos dologra, mert állatira figyelik. Az Irányításról a .......... figyeli és jelenti a nekik nem tetszőeket... Hánynom kell!" – olvasható egy bejegyzésben.

A lap megkeresésére Győrfi Pál azt mondta. "Szó sincs „folyamatos megfigyelésről, célunk nem a mentődolgozók szabadságának korlátozása, hanem az Országos Mentőszolgálat jó hírének védelme, a szolgálattal, feladatellátással kapcsolatos téves, félrevezető, lejárató tartalmak közzétételének megelőzése, a személyiségi jogok védelme. A közösségi média felülete nem tekinthető magánszférának, hiszen az ott leírtakat széles, a családi körön kívül eső nyilvánosság is eléri, olvassa, ezért amennyiben a szabályzatban foglaltakat megszegő közzétételről szerzünk tudomást, a felelőst figyelmeztetésben részesítjük, súlyos esetben eljárást indítunk."  • Bérelnék
  • Hírek