János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Engedély nélküli vegyi üzemet találtak Tatabányán

2012.09.17. 17:10

Ammóniaszivárgás miatt vizsgálódott a napokban egy tatabányai telephelyen a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság; az üzemben engedély nélkül tárolt és kezelt veszélyes anyagokat találtak, a társaság tevékenységét felfüggesztették - közölte a szervezet vezetője.

Czomba Péter nem közölte, melyik cégnél milyen és mennyi anyagot találtak. Annyit mondott, hogy a tevékenységre a vállalkozásnak semmiféle engedélye nem volt, és a veszélyes anyagokat a hatóság szeptember 12-én elszállította a telepről.

Az MTI névtelenséget kérő hivatalos forrásból úgy értesült, hogy a vizsgálat érintettje a Vegylet Kft. Az információt később megerősítette a társaság vezetőjének egyik rokona, hozzátéve, hogy az ügyvezető külföldön van, nem elérhető.

Nyilvános céginformációs adatok szerint a Vegylet Kft. szerves vegyi alapanyag gyártásával foglalkozik, bejelentett létszáma két fő, mérleg szerinti eredménye tavaly 2,1 millió forint volt. A vállalkozás által közzétett 2011-es eredménykimutatásban az áll, hogy "a vállalkozás tevékenysége során veszélyes hulladék nem keletkezett. A mérlegben nem szereplő környezetvédelmi károk, kötelezettségek nem várhatók".

Czomba Péter katasztrófavédelmi igazgató elmondta, hogy a társaság tevékenységét felfüggesztették, és a cég kapcsolatainak feltárása során eljutottak egy beszállítóhoz, amelynél szintén veszélyes anyagok szabálytalan kezelése miatt indítottak eljárást.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!