Nyíregyházán raktár, Lakiteleken csarnok égett

2012.09.26. 08:51

Csaknem teljesen kiégett egy raktár Nyíregyháza-Kistelekiszőlőben szerdára virradóra, senki sem sérült meg, közölte a megyei katasztrófavédelem. A nyíregyházi tűzoltókat nem sokkal hajnali három óra előtt riasztották, az utómunkálatok a kora reggeli órákban is tartottak.

A tűzoltók kiérkezésekor a négyszáz négyzetméteres létesítmény teljes terjedelmében égett, a raktár nagyobb része megsemmisült a lángokban. A tűzoltóknak a lángokból egy oxigénpalackot sikerült kihozniuk, mielőtt az felrobbant volna.

A Bács-Kiskun megyei Lakitelek külterületén egy ipari csarnokban keletkezett tűz. A 2400 négyzetméter alapterületű csarnokban egy gázpalack felrobbant, három palackot viszont sikerült az épületből kihozni. Itt sem sérült meg senki, viszont az anyagi kár jelentős.

A 3-as kiemelt fokozatú tűz oltásában nyolc tűzoltóautó és harminc tűzoltó vett részt. A katasztrófavédelmi mobil labor mérései szerint a füst nem tartalmazott olyan vegyi anyagot, amely a környéken élőkre veszélyt jelentett volna. A tüzet eloltották, már csak az utómunkálatok folynak.