Négyen vertek meg egy lányt Verpeléten

2012.10.09. 12:16 Módosítva: 2012.10.09. 13:23

Verpeléten bántalmaztak egy fiatal nőt, írja a heol.hu. Az utcán sétált hétfőn délután, amikor megtámadták, rugdosni, ütni kezdték. Előző nap szóváltásba keveredett egy négyfős társasággal, három felnőtt férfival és egy gyermekkorú fiúval, ezért verhették meg. Könnyű sérüléseket szenvedett. A rendőség csoportos garázdaság miatt indított eljárást az elkövetők ellen.

Szeptemberben a Westendben ismeretlen okokból ököllel ütötték egy nő fejét, valamint lábát többször kirúgták. Szájából ömlött a vér, arca feldagadt, karja eltört. Állítólag a bevásárlóközpont őrei ismerték a tettest, így a biztonsági szolgálat neki kedvező, a lányt pedig rossz színben feltüntető jelentést írtak az esetről. A feltételezést egy anonim bejelentő levelében állítja.

Márciusban Szombathelyen vált áldozattá egy anyuka, akit lépcsőházban kapott el egy idegen férfi. Az ajtó előtt kérdést szegezett neki, majd durván belökte a lakásba, és gyermeke szeme láttára ütötte többször arcon. Súlyos sebei miatt műteni kellett.

A Gallup júliusi felmérése alapján a magyar nők ötvenegy százaléka nemmel válaszol a következő kérdésre: „Ön biztonságban érzi magát, ha éjszaka egyedül sétál haza a lakókörnyékén?”, közölte az Fn.hír24.hu. A magas jövedelmű országokban – például Olaszországban, Franciaországban vagy az Egyesült Államokban – száz férfiból csupán tízen-húszan félnek egyedül az utcán – ez az adat a nők esetében akár harminccal is nagyobb lehet.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport