Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-6 °C
5 °C

Életfogytiglant kapott a szombathelyi kettős gyilkos

2012.10.11. 12:17

Jogerősen tényleges életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Győri Ítélőtábla csütörtökön azt a férfit, aki 2006 őszén megölt egy kocsmárost, tavaly januárban pedig a saját anyját, hogy megszerezze a pénzüket.

A bíróság ezzel helybenhagyta a Szombathelyi Törvényszék márciusi elsőfokú döntését, amely előre kitervelten, több emberen, különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból elkövetett emberölésben marasztalta el a férfit. A férfi az utolsó szó jogán is azt mondta, hogy ártatlan.

A vádlott azt hangsúlyozta: kétségeket ébresztő vallomásokat, bizonyítékokat fogadtak el az eljárás során, miközben hónapokig nem volt olyan védője, aki megvédte volna "a nyomozók brutalitásától". Szavai szerint az is előfordult, hogy az orvosi rendelésre szedett gyógyszerei miatt bódult állapotban volt, amikor kihallgatták.

A tanácsvezető bíró jelezte: ha a rendőröket a vádlott által kezdeményezett másik eljárásban elmarasztalják, ebben az ügyben felülvizsgálatnak van helye. Hozzátette: a rendelkezésre a 20, illetve 24 éves korában elkövetett gyilkosságokkal a fiatalember egyetlen célja a pénzszerzés volt. Tetteit "rendkívül embertelenül, valóban kivégzésszerű kegyetlenséggel" követte el.

Miután a kocsmárost megölte, iskolába, anyja agyonverését követően pedig szórakozni ment - említette meg a bíró, hozzátéve, tettei alapján a fiatalember "társadalomból történő végleges kivonása indokolt".  • Vennék
  • Hírek