Opelbe ülnek a magyar rendőrök

2012.10.14. 11:59

December 31-e után márkát válthat a rendőrség, értesült a vezess.hu a járőrautó-tender ajánlatait pontosan ismerő forrásból. A lap úgy tudja, a közbeszerzési eljárásban az Opel adta a legjobb ajánlatot. Az Astrák ötajtós karosszériával érkeznek, míg a korábbi, Ford által megnyert tendert még kombikra írták ki. A fényhíddal, rádióval és rendőrségi matricákkal felszerelt járőrautók az Astra Classic III-ból készülnek.

Astra5
Fotó: Opel

Az ajánlatok értékelésekor 1250 autó beszerzéséről döntöttek, a lap szerint a konkurensek közül végül a Ford és a Renault maradt még versenyben az Opellel, de az árlejtés során az Opel adta a legjobb árajánlatot. Kicsit erősebbek lesznek az eddigieknél a járőrautók: a Skodák motorja 102, a Fordoké 100, az Opeleké 115 lóerős.

Nem először szállít járőrautókat az Opel a magyar rendőrségnek. 15 évvel ezelőtt a Szentgotthárdon összeszerelt F Astrából készült rendőrautó. A rendőrök a magyarországi autópark második legnépszerűbb autójába ülhetnek át, mert a hazai járműállományban összesen 240 ezer Astra van. Egyedül Suzuki Swfitből fut ennél is több. A járőrautó-tender eredménye még nem hivatalos, még nem került sor szerződéskötésre sem a felek között.