12 milliót zsákmányoltak az altatós rablók

2012.10.15. 11:18

Befejezte a nyomozást a rendőrség az altatós bűncselekmény-sorozat ügyében. Az elkövetők több mint 12 millió forintot raboltak el sértettektől, akiket Dormicummal kábítottak el - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

Egy IV. kerületi férfi feljelentése alapján indult a nyomozás 2010. augusztus 15-én ismeretlen tettes ellen. A sértett egy ismerkedési oldalon adott fel hirdetést, melyre jelentkezett egy férfi, aki találkozót beszélt meg vele. Az elkövető elment a férfi lakására, majd italába Dormicumot tett, amitől a sértett öntudatlan állapotba került. A rabló társaival együtt a lakásból különböző értékeket vitt el 860 ezer forint értékben.

Ugyanezzel a módszerrel az ország különböző településein sorozatban követtek el bűncselekményeket. A nyomozás során eljutottak M. Ferenchez, akinél házkutatást tartottak. A férfi laptopján a bűncselekmények helyszíneinek környezetéről készült felvételeket találtak.

A bűncselekmény-sorozat három elkövetője, M. Ferenc 37 éves, Cs. Kálmán 37 éves és T. Sándor 40 éves budapesti lakosok összesen 28 rendbeli rablás elkövetésével gyanúsíthatóak. A rablásokat 8 esetben bűnszövetségben, 17 esetben pedig bűnszervezetben követték el. Az általuk okozott kár meghaladja a 12 millió forintot.

A rendőrség közleménye szerint "a magyar kriminalisztika történetében is ritkának számító bűnszervezetben elkövetett" bűncselekmény-sorozatról van szó.