Papucsban rabolták ki a bakonyszombathelyi takarékot

2012.10.16. 13:26

Jelentős összeget zsákmányolt minden idők legvalószínűtlenebb kinézetű magyarországi bankrablója hétfőn, a bakonyszombathelyi takarékszövetkezetből. Az esetről videófelvétel is készült, amit a rendőrség hamarosan közzétesz, így azt az Index olvasói is megtekinthetik.

A pénzintézet fiókjába egy 160-170 cm magas, 50 év körüli, kék-fehér színű melegítőt, fekete kötött sapkát, napszemüveget, valamint papucsot és fehér zoknit viselő férfi csengetett be. A dolgozók beengedték, mire nejlonzacskóból elővett egy fegyvert, és pénzt követelt.

A takarékszövetkezet alkalmazottai nem mertek ellenkezni, inkább odaadták a pénzt. A férfi elfutott, Bakonyszombathely központi kereszteződésének irányába. Az ügyféltérben más nem tartózkodott, a fegyveres rablás során lövés, illetve személyi sérülés nem történt.

A rendőrség nagy erőkkel keresi az elkövetőt, és egyben a lakosság segítségét kéri. Aki felismeri a videón szereplő személyt, hollétéről információval rendelkezik, haladéktalanul értesítse a Rendőrséget a 107-es vagy 112-es segélyhívók valamelyikén.