Légibomba miatt lezárják az északi összekötő hidat

2012.10.17. 21:18
Az északi összekötő vasúti híd a Budapest-Esztergom vasútvonalon, Angyalföld és Óbuda között előreláthatóan fél tíztől fél tizenegyig lesz lezárva a Magyar Honvédség tűzszerészeti szolgálatának kérésére.

Lezárják csütörtök délelőtt a fővárosban lévő újpesti vasúti hidat (északi összekötő vasúti híd), mert a honvédség tűzszerészei egy gyanús tárgyról kaptak bejelentést - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM). A Mávinform közölte, hogy a lezárás idején a BKV járatain elfogadják a vasúti menetjegyet és bérletet a Nyugati pályaudvar és Óbuda állomás között; Óbuda és Pilisvörösvár között már vonatok közlekednek.

A HM közleménye szerint szerdán érkezett bejelentést a tűzszerészekhez arról, hogy a Dunában feltehetően egy robbanótestet találtak. A tűzszerész búvárok csütörtökön kezdik meg a tárgy azonosítását. A munka idejére - 9.30-tól - lezárják az északi összekötő vasúti hidat, illetve folyamzár is lesz a helyszínen. Hozzátették, hogy az eddigi információk alapján egy 500 kilogrammos második világháborús légibombáról lehet szó.

A Mávinform azt közölte, hogy az északi összekötő vasúti híd a Budapest-Esztergom vasútvonalon, Angyalföld és Óbuda között előreláthatóan 9 óra 30 perctől 10 óra 30 percig lesz lezárva a Magyar Honvédség tűzszerészeti szolgálatának kérésére. Ez alatt az idő alatt vonat nem közlekedhet a hídon. A vizsgálat eredményének függvényében a hatóság helyszíni rendelkezései szerint módosulhat a lezárás feloldásának időpontja.  • Hírek
  • Hírek