Akasztott a fegyőr, őrizetbe vették

2012.10.18. 17:38

Életveszélyt okozó testi sértés és önbíráskodás bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek egy a cselekmény elkövetésekor még fegyőrként dolgozó férfit Kecskeméten – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője.

Gyugyi Csilla közleménye szerint a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség szerdán gyanúsítottként hallgatta ki és őrizetbe vette H. Tamást, mert megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2012. augusztus 3-án a Solt melletti erdőben eddig ismeretlen társával felelősségre vonta az ott juhokat legeltető sértettet egy traktor eltűnése miatt.

A sértettet megverték, egy fához hurcolták, kötelet tettek a nyakába, annak végét egy fa ágán keresztüldobták, és a sértettet felhúzták, úgy faggatták. Később megérkezett H. Tamás édesapja is – a traktor gazdája –, majd a mozgásképtelenné vált sértettet hátrahagyva távoztak. A bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedő férfira csak az esti órákban találtak rá.

H. Tamás a bűncselekmény elkövetésekor a büntetés-végrehajtás hivatásos állományába tartozott. A cselekmény alapján a nyomozó ügyészség H. Tamással és édesapjával életveszélyt okozó testi sértés bűntettének és önbíráskodás bűntettének megalapozott gyanúját közölte. A gyanúsítottat a nyomozó ügyészség őrizetbe vette és indítványozza az előzetes letartóztatását.