13 millióért béreltek Orbánnak repülőt

2012.10.20. 20:59 Módosítva: 2012.10.20. 22:07

Orbán Viktornak 13 millió forintért béreltek repülőgépet, hogy az Európai Néppárt bukaresti kongresszusáról időben eljusson Brüsszelbe, az uniós csúcsra – írja a Blikk a Havasi Bertalan kormányfői szóvivőtől kapott tájékoztatás alapján. A magángépre azért volt szükség, mert menetrendszerinti járattal Orbán nem ért volna át időben a román fővárosból a belgába.

Mint ismert, az Európai Néppárt a hét közepén tartotta kongresszusát a román fővárosban. Az eseményre szerdán, a második Matolcsy-csomagról döntő kormányülés után utazott el Orbán Viktor, és ott beszédet mondott. A Romania libera beszámolója szerint keményen bírálva a szocialistákat, és arról beszélt: ha a szocialistákon múlott volna, a Szovjetunió még ma is létezne.

Ezután csütörtök-pénteken már az uniós állam- és kormányfők csúcstalálkozóján vett részt. A megbeszélést követően kellett bejelentenie: az EU az újabb megszorítást sem tartja elég nagynak, ezért további lépéseket vár, ami miatt péntek reggel telefonos kormányülést tartott.