Hagyó Miklós tagadta a 30 milliós kenőpénzt

2012.10.25. 12:24 Módosítva: 2012.10.25. 13:45

Hagyó Miklós egykori főpolgármester-helyettes tagadta az ellene és társai ellen folyó per csütörtöki tárgyalásán a negyedrendű vádlott által a nyomozati szakban tett vallomások őt terhelő állításait a Kecskeméti Törvényszéken.

Hagyó Miklós elsőrendű vádlottként a leírt vallomását olvasta fel, és azt mondta: nem utasította Balogh Zsolt negyedrendű vádlottat, a BKV Zrt. egykori megbízott vezérigazgatóját semmilyen szerződés megkötésére, és arra sem, hogy az átadjon a részére kétszer 15 millió forintot.

Hagyó Miklós szerint a vádhatóság "csak" a negyedrendű vádlott vallomása alapján vádolja kétszer 15 millió forint átvételével, ennek bizonyítása érdekében semmit nem tett. Az elsőrendű vádlott hangsúlyozta: az ügyészség nem hallgatta ki Lazarovics Márkot, a Synergon Nyrt. ügyvezetőjét, akitől Balogh Zsolt negyedrendű vádlott állítása szerint a kétszer 15 millió forint származott.

A perben Hagyó Miklóst folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy hátrányt okozó hűtlen kezeléssel mint felbujtót, kétrendbeli, vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel, hivatali visszaéléssel, valamint hivatalos személy által elkövetett zsarolás bűntettével vádolják.