Szombaton köd, vasárnap szél lesz

2012.11.03. 10:21

Szombat reggel 9 órakor a nagyobb települések közül Budapesten 4, Győrben 6, Debrecenben 8, Pécsnél 6, Szegeden 5 fok volt. Szombaton a Dunától keletre és északkeleten helyenként tartósan borongós, párás, ködös időre számíthatunk, máshol változóan felhős-napos időre van kilátás. Az Időkép.hu szerint megélénkül, a Dunántúlon megerősödik a déli szél. A legmagasabb hőmérséklet 13-18°C között, a tartósan borongós, párás tájakon 10°C alatt alakul.

Az OMSZ szerint éjszaka szombat éjfélig a Kisalföld kivételével sokfelé képződött sűrű köd, amely majd a Dunántúlon csaknem mindenütt feloszlik. A Dunától keletre, elsősorban az északi, északkeleti megyékben viszont előfordulhatnak tartósan ködös tájak is.

Vasárnap szeles, enyhe időben lesz részünk, egyre több felhő érkezik fölénk és estétől a Dunántúlon már eső, zápor is kialakulhat. Délután 15-20°C-ban bízhatunk, északon azonban ettől kissé hűvösebb is lehet.

Hétfőn hidegfront érkezik, viharossá fokozódik a szél, sokfelé várható eső, zápor, sőt nem egy helyen zivatarok is kialakulhatnak. A front előtt délen még 21-22°C is lehet. Kedden napközben főként délnyugaton lehet számítani kisebb esőre, záporra, visszaesik a hőmérséklet, gyakran megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A hét közepén hűvösebb, de valamivel nyugodtabb időben lesz részünk.