Such György lesz az Országház főigazgatója

MTI/Index
2012.11.08. 12:38

Elfogadta Kövér László házelnök felkérését Such György, így januártól a Magyar Rádió korábbi elnöke tölti be az Országgyűlés Hivatalának újonnan létrejövő, főigazgatói posztját - erősítette meg Such György az MTI-nek a Hír24 információját.

Such elmondta: már október 15-től belépett a hivatal állományába, hogy áttekintse azokat az ügyeket, amelyek januártól az irányítása alá tartoznak majd.

Az idén áprilisban elfogadott új országgyűlési törvény szerint 2013. január elsejétől kell kinevezni az Országgyűlés hivatalának főigazgatóját, aki a házelnök irányítása alatt végzi munkáját: közreműködik az Országgyűlés döntéseinek előkészítésében és felelős az Országgyűlés költségvetésének végrehajtásáért. A főigazgató a háznaggyal azonos javadalmazásban részesül, jogállására egyebekben a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény rendelkezéseit kell alkalmazni.

Such György 2006-tól 2010-ig a Magyar Rádió elnöke volt, nem pályázta meg újra a pozíciót, a pályázat nélküli hosszabbítás lehetőségével pedig nem kívánt élni.