15 éves lány dézsmálta az italkészletet

2012.11.14. 15:49
Egy tizenöt éves lányt kapott rajta egy gádorosi sörözőtulajdonos, hogy a vendéglátóhely készleteit dézsmálja.

Betörtek egy vendéglátóhelyre kedden Gádoroson - adta hírül a Beol.hu. A sörözőt délután nyitni érkező tulajdonos egy fiatal lányt talált az épületben, aki egy reklámszatyorban akart elvinni különböző dolgokat. A nő hívta a rendőrséget, és a pár percen belül a helyszínre érkező körzeti megbízottal együtt nézték át a söröző helyiségeit. A 15 éves lány egyedül volt bent és már nem először vitt el az épületből italokat és más dolgokat.

A söröző ajtaját az elmúlt napokban már kétszer is nyitva találta, a kaput rögzítő műanyag kötegelőt pedig könnyen elszakította. Kétszer már sikerült úgy lopnia, hogy el is tudott menni a helyszínről, a harmadik alkalommal tetten érték. Elmondása szerint egy ismerőse hívta fel a figyelmét arra, hogy a sörözőbe nem nehéz bejutni, az onnan ellopott italokért pedig fizetett neki.

A vendéglátóhely üzemeltetője az első két esetet nem jelentette be a rendőrségen. A harmadik alkalom után összesítette a kárt, és az előzetes becslése szerint a lopások és a rongálások miatt több mint 70 ezer forint veszteség érte. A 15 éves gádorosi lány ellen dolog elleni erőszakkal kisebb értékre elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az orosházi rendőrkapitányság.