Több repülő nem tudott leszállni Ferihegyen

2012.11.20. 21:30 Módosítva: 2012.11.20. 22:09

A sűrű köd miatt több gép nem tudott leszállni a Liszt Ferenc-repülőtéren. Az érkező járatok többsége Bécsben landolt - derül ki a Flightradar24.net online radarképéből. A köd a felszálló gépek forgalmában nem okoz fennakadást.

Jelenleg az Aeroflot moszkvai és a British Airways londoni járata a légtérben várakozik. Sokáig mindkettő Budapesttől északkeletre, a Gödöllő-Sülysáp-Zsámbok-Galgamácsa négyszögben körözött. Végül háromnegyed tíz után előbb a moszkvai, majd nem sokkal később a londoni gép is le tudott szállni.

A Brussels Airlines brüsszeli, valamint a Ryanair londoni és tamperei járata viszont Bécsben szállt le, a Ryanair varsói járata pedig csak átstartolást követően tudott Budapesten landolni.

A Budapest Airport honlapján az látható, hogy a reptéren 20.09-kor landolt az utolsó gép, a Wizz Air brüsszeli járata. Azóta hat gépnek kellett volna megérkeznie, fél kilenc után a brüsszelinek, majd a londoninak, tampereinek, moszkvainak.

A reptérre legközelebb bő félóra múlva egy bécsi gépnek, egy óra múlva egy manchesterinek kellene megérkezni, de előbbit már törölték. Majd 22.50-kor egy müncheni, tizenegy után egyebek mellett amszterdami, frankfurti, oslói, berlini, római, temesvári, milánói járatoknak kellene még megérkezniük.

A legfrissebb repülőtéri időjárás-jelentés szerint a kifutópályáknál 200 méteres a látótávolság.