Bakondi György lesz Tél tábornok

2012.11.23. 11:48

A kabinet döntése értelmében Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője koordinálja majd a téli időszak társadalmi problémáival, így például a szociális, közegészségügyi, lakhatási és közbiztonsági feladatokkal kapcsolatos kormányzati intézkedéseket – közölte Giró-Szász András kormányszóvivő.

A felkészülést levezénylő altábornagy állandó kapcsolatban lesz minden érintett minisztériummal és hatósággal, így például a mentőszolgálattal, a közterület-felügyelettel és egészségügyi intézményekkel is.

December elsején ismét életbe lép a kilakoltatási moratórium. Október 15. és április 15. között, a fűtési szezon alatt egyes közfeladatot ellátó állami és önkormányzati intézményeknél tilos kikapcsolni a közműveket.

A Belügyminisztérium egymilliárd forint értékű tűzifát ad önkormányzatoknak, 15 százalékos önrész mellett. Az a 237 település azonban, amely az önrészt sem tudja kifizetni, ingyenesen kapja meg a tüzelőt.

„Ezektől az intézkedésektől azt reméli a kormány, hogy hatékonyan, a mindennapi életet biztosítva tudja ellátni a téllel kapcsolatos feladatait az állam” – mondta Giró-Szász András.