Novák Előd nem érti, miért állították elő

2012.11.23. 12:31

Novák Előd cáfolja, hogy rendzavarást követett volna el csütörtökön este az izraeli nagykövetség előtt tartott Izrael melletti szimpátiatüntetésen. Mint ahogy arról az Index is beszámolt, a rendőrség mégis ezért állította elő a jobbikos képviselőt.

Az ellenzéki politikus MTI-nek eljuttatott közleményében leszögezi: a gyülekezési jogról szóló törvény szerint a rendezvényeken a résztvevők véleményüket szabadon kinyilváníthatják, a rendőrség ennek ellenére már a "Gyermekgyilkosságok önvédelemből?" kérdést tartalmazó transzparens felmutatása miatt rendzavarás miatt előállította a szimpátiatüntetésről.

Novák Előd hangsúlyozta: a nyilvános rendezvényre nem engedték be, pusztán "a táblával való jelenléte miatt", viszont annak ellenére őt állították elő, hogy többen lökdösték és összetörték a transzparensét is. Hozzátette, a rendőrség "indokolatlanul hosszan", öt órán keresztül tartotta fogva országgyűlési képviselői munkájában is akadályozva, hiszen este Keszthelyen kellett volna lakossági fórumot tartania.