Szivárog egy tartálykocsi az M7-esen

2012.11.25. 10:46 Módosítva: 2012.11.25. 19:31

Árokba hajtott egy tartályos kamion az M7-es autópályán Agárd és Pákozd között a Budapest felé tartó oldalon, a járműből ásványiolaj-származék folyik - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A kamion több méteren letarolta a szalagkorlátot, majd az árokban állt meg. A megrongálódott tartályból veszélyes anyag folyik. A megyei műveleti szolgálat irányítása mellett a székesfehérvári hivatásos tűzoltók kézi erővel gátat építenek, hogy megakadályozzák az olajszármazék továbbterjedését és a közeli vízelvezető csatornába jutását. Sikerrel jártak, az anyag nem jutott be a Velecei-tóba.

A helyszínre tart a fővárosi katasztrófavédelem speciális vegyszermentesítő konténere, de értesítették az iparbiztonsági és a környezetvédelmi hatóságokat is. Délután az M7-es autópálya 53-as és 54-es kilométere között a három haladósávból kettő volt járható, a szélső sávot és a leállósávot a műszaki mentés miatt lezárták. Este fél nyolckor már két sávot használhatnak az autósok az M7-es autópályán Agárd és Pákozd között a főváros felé vezető oldalon, miután kiemelték a kamion roncsait.

A három sávból ismét járható kettő, már csak a külső sáv van lezárva. A műszaki mentés során külön kiemelték az árokból a nyerges vontatót és a vontatmányt, majd utóbbiból átfejtették az ásványiolaj-származékot egy másik kamionba. A földre kiömlött nyersolajat jelenleg szivattyúzzák, utána a szennyezet föld elszállítását is megkezdik.

A szóvivő korábban elmondta: a járműben lévő 30 köbméter kőolajszármazékból 10 köbméter kifolyt. A balesetben a kamion sofőrje megsérült, a mentők kórházba szállították.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport