Életveszélyes volt a biciklizés a Rákóczi hídon

2012.11.30. 12:07
Közel négy hónapja munkálatok folynak a BKK beruházásában a Rákóczi hídon és a kapcsolódó hídszerkezeten. Egy olvasói panasz szerint az átalakítások jelentős fennakadást keltenek a közlekedésben, amit személyesen tapasztalt.

Egy biciklis tegnap este hajtott végig a hídon. A korlát és a fémkordonok között fej- és derékmagasságban kötelet feszítettek ki, amin majdnem fennakadt.

„Kis híja volt, hogy most nem agyrázkódással fekszem valamelyik kórházban. Semmi figyelmeztetés nincs kirakva és egy lélek sem volt ott a munkások közül, aki figyelmeztetne” – írta.

Egy másik biciklis kórházba került. A fővárosi Szent János Kórház tájékoztatása alapján tegnap este vitték be a hídon szerzett sérülésekkel. Azóta már távozott a kórházból, további információt nem szolgáltattak.

A felújítás augusztus elseje óta tart. A pesti hídfőnél a Soroksári út felett korlátozták a forgalmat, a budai oldalon pedig a Nándorkert felett. Szükségessé vált a járda lezárása is, így a gyalogosok szintén a kerékpárúton kénytelenek közlekedni egy keskeny sávban.

Ma reggelre a kötéllel kifeszített kordonokat lebontották, a veszélyhelyzet valószínűleg megszűnt.