Kirúgták a kényszervallató rendőröket

2012.12.04. 11:36

A Fővárosi Ítélőtábla súlyosbította két gyöngyösi rendőr felfüggesztett börtönbüntetését, és megfosztotta őket rendfokozatuktól. A két jogerősen elítélt férfi nem térhet vissza a rendőrséghez - írja a heol.hu.

T. Béla és K. Viktor első fokon egyaránt egy év börtönt kapott, három év próbaidőre felfüggesztette. A rendőrök 2009 szeptemberében bántalmaztak egy beidézett budapesti férfit és egy igazoltatás során előállított siófoki nőt.

A vádlottak mindvégig tagadták a vádat, és a sértettek illetve a tanúk szavahihetőségét próbálták megkérdőjelezni. Ezt azonban sem az első fokon eljáró Egri Törvényszék, sem a Fővárosi Ítélőtábla nem méltányolta.

A jogerős ítélet érelmében "a vádlottak a terhükre rótt cselekményükkel súlyosan sértették a rendőrség tekintélyét, az annak működésébe vetett bizalmat, olyan súlyú cselekményt valósítottak meg, ami miatt a továbbiakban rendfokozat viselésére nem méltóak.”

Ezért két vére súlyosbították a börtönbüntetésüket, a próbaidőt pedig négy esztendőre emelték fel. A rendfokozat elvesztése miatt nem lehetnek többé rendőrök.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport