Derékon lőtte a rendőrnő a támadóját

2012.12.10. 14:15 Módosítva: 2012.12.10. 20:33

Meglőtt egy rendőrnő egy fogvatartott férfit, aki elvette társa fegyverét hétfőn Mende és Sülysáp között.

A férfit egy járőrkocsiban vitték, amikor megszerezte a mellette ülő rendőr fegyverét, és azzal a rendőrnőre támadt. A rendőrnő kétszer deréktájon lőtte a fogvatartottat. A férfi az elsődleges információk szerint súlyos, de nem életveszélyes állapotban van, mentőhelikopterrel kórházba vitték. Fegyveresen elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak miatt eljárás indult ellene.

D  MI20121210021
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI

A fogvatartottat Nagykátára akarták szállítani a járőrkocsival. A férfi egy kísérő rendőr mellett, a hátsó ülésen utazott, a járművet egy rendőrnő vezette. Mende és Sülysáp között, Mendétől körülbelül 3 kilométerre a fogvatartott megszerezte a mellette ülő rendőr fegyverét, majd azt ráfogta a sofőrre. Fenyegetőzni kezdett, illetve követelte, hogy álljanak meg.

A rendőrnő megállította az autót, azt követően pedig két lövéssel harcképtelenné tette a fenyegetőző férfit, akit deréktájon értek a lövések. Úgy tudni, hogy sérülése súlyos, de nem életveszélyes. A támadás és a lövések leadásának körülményeit vizsgálják, a tanúk kihallgatása is megkezdődött, pontosabb tájékoztatás későbbre várható.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport