Öngyilkos akart lenni, de előbb máson tesztelte a kést

2012.12.10. 16:36

A bíróság 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte azt a férfit, aki tavaly novemberben több tucatnyi késszúrással gyilkolt meg egy találomra kiválasztott férfit. A gyanúsított elfogásáról múlt pénteken számolt be a rendőrség. A Fővárosi Törvényszék honlapján olvasható közlemény szerint a gyanúsítottal szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztályán indult eljárás.

A bíróság megállapította, hogy a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlya, a kiszabható büntetés nagysága megalapozza azt a feltevést, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a hatóság elől megszökne, elrejtőzne, a hatóság számára elérhetetlenné válna, ezért az eljárási cselekményeken való jelenléte kizárólag a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható. Ezen felül a bíróság szerint annak az esélye is fennáll, hogy a gyanúsított a kényszerintézkedés hiányában újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. A bíróság nem találta megalapozottnak az ügyészi indítványból azt, hogy szabadlábra kerülése esetén megnehezítené vagy veszélyeztetné a bizonyítást.

Az előzetes letartóztatás az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb azonban 2013. január 7-ig tart. A végzés nem jogerős.

Sulányi Vilmos, a BRFK életvédelmi alosztályvezetője múlt pénteken sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy elfogták azt a most 24 éves férfit, aki tavaly november 23-án több tucatnyi késszúrással végzett egy találomra kiválasztott, szintén 24 éves férfival a XXII. kerületben, a Gyula vezér lépcsőnél. A férfi beismerte tettét.

A bűncselekmény hátterében az állt, hogy az elkövető pszichés zavarokkal küszködött, öngyilkos akart lenni, de ezt megelőzően tesztelni akarta, hogy késsel milyen sérülést lehet okozni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport