Melinda, Vivien
-4 °C
3 °C

Gázrobbanás és tűz volt Szolnokon

2012.12.13. 06:16

Gázrobbanás volt és tűz ütött ki Szolnokon egy társasházi lakásban csütörtök hajnalban. Senki nem sérült meg komolyabban, 14 lakót kimenekítettek az épületből.

A robbanás eddig tisztázatlan körülmények között, éjfél után húsz perccel történt a Mikszáth Kálmán utcai 4 emeletes, 11 lakásos társasház egyik első emeleti lakásában. A detonációt a szomszédos utcában található megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletben lévő dolgozói is hallották.

A helyszínre a 3 perc alatt kiérkező szolnokiak mellett Ceglédről is vonultak ki tűzoltóegységek. Az épületből tíz felnőttet és 4 gyereket menekítettek ki. Az elsődleges információk alapján senki sem sérült meg komolyabban, a lakás tulajdonosa szenvedett egyedül 8 napon belül gyógyuló, könnyebb sérülést. Az otthon tartózkodókat a tűzoltók légzőkészülékek segítségével mentették ki a házból.

A felrobbant lakás teljesen kiégett és használhatatlanná vált. Az éjszaka folyamán az ingatlan többi lakója sem térhet haza, valamennyien rokonokhoz mentek.

Éjszaka a rendőrség biztosítja a helyszínt, reggel a katasztrófavédelem és a rendőrség szakemberei statikusokkal vizsgálják meg az épület állapotát. Az ügyben közveszély okozás megalapozott gyanújával indult nyomozás.