Jön az ónos eső

2012.12.14. 09:53 Módosítva: 2012.12.14. 10:01

A meteorológiai előrejelzések ónos eső érkezését jósolják pénteken, szombaton és vasárnap is, ilyenkor pedig a síkosságmentesítés kevésbé hatásos, írja közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A társaság munkagépei még az ónos eső megérkezése előtt megelőző sózást végeznek az utakon. Ónos eső esetén az olvasztó keverék – a preventív jelleggel kijuttatott anyag is – csak akkor érvényesül, ha megszűnik a csapadék. A közútkezelő ezért azt kéri az autósoktól, hogy ónos eső esetén lehetőleg ne induljanak útnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szombatra figyelmeztetést adott ki az északi országrészre ónos eső miatt. Pénteken keleten és a középső országrészben erősen felhős vagy borult lesz az ég, északon kialakulhat kisebb havazás. A hőmérséklet napközben 0-6 fok között alakul.

Szombaton nyugat, délnyugat felől egyre többfelé várható csapadék. Északon havazás, ónos eső, máshol a kezdeti ónos eső után egyre inkább eső valószínű. A hőmérséklet 0-5 fok között alakul. Ez az idő folytatódik vasárnap is.