Ónos eső, havazás lesz a héten

2012.12.16. 20:20

A jövő hét végéig többfelé csapadékos lesz az idő, lehet eső, ónos eső, havazás is. A hétvégére ismét lehűl az idő, vasárnap napközben néhol mindössze maximum mínusz 7 fok lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Párás marad a levegő, néhol tartósan megmaradhat a köd. Elszórtan várható eső, zápor, északkeleten havas eső, havazás is. Reggel és este kis mennyiségű ónos csapadék sem kizárt.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 2 és plusz 2, a legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 1 és plusz 6 Celsius-fok között valószínű. Kedden főként a középső és a nyugati országrészben fordulhat elő eső, havas eső, ónos eső, elsősorban a hegyekben havazás is lehet. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 2 fok között valószínű. A nappali csúcsértékek 0 és plusz 5 fok között alakulhatnak.

Szerdán főként a középső és a délnyugati országrészben többfelé várható havas eső, havazás. Ekkor a minimumok 0 és mínusz 5, a maximumok 0 és plusz 5 fok között alakulhatnak. Csütörtökön is főként a középső tájakon lehet helyenként kisebb havazás, hózápor. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke mínusz 8 és mínusz 1 fok között várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul.

Pénteken a középső és nyugati tájakon várható helyenként kisebb havazás, hózápor. A leghidegebb órákban mínusz 11 és mínusz 3 fok között alakul a hőmérséklet, míg a nappali órákban mínusz 4 és 0 fok közötti értékekre lehet számítani.

Szombaton is nagyobb eséllyel a középső országrészben lehet még helyenként kisebb havazásra, hózáporra számítani. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 13 és mínusz 5, a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1 fok között valószínű.

Vasárnap nem várható csapadék. A minimumhőmérséklet mínusz 15 és mínusz 7 között várható, a nappali csúcsértékek mínusz 7 és mínusz 2 fok között lehetnek.