Nándor
3 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Személyivel és jogosítvánnyal is érvényes lesz a BKV-bérlet

2012.12.21. 11:39

A személyi igazolvány, vagy a kártya formátumú jogosítvány számával is érvényesek lesznek január elsejétől a teljes árú fővárosi, Budapest környéki és HÉV-bérletszelvények - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A vásárlók tetszőlegesen választhatnak, hogy továbbra is arcképes bérletigazolványt váltanak és tartanak maguknál, vagy a személyi igazolvány, illetve a jogosítvány számát írják rá a bérletszelvényre.

A BKK hangsúlyozta: annak az igazolványnak a számát írják fel az utasok a szelvényre, amelyet ellenőrzéskor fel tudnak mutatni. Ha az utas nem tudja felmutatni az adott igazolványt, amelynek számát a bérletszelvényre ráírta, bérlete érvénytelennek minősül, ezért vele szemben jogosan kezdeményeznek pótdíjazást a jegyellenőrök.

A kedvezményes árú bérletekre - így a diák- és nyugdíjas bérletekre - továbbra is a korábbi feltételek vonatkoznak, hiszen a diákigazolvány bemutatása nélkül a kedvezményre jogosultság nem ellenőrizhető.

A központ közölte továbbá: januártól fokozottabban ellenőrzik azt, hogy a bérlet tulajdonosa ráírta-e a szelvényre az igazolvány számát, mivel a tapasztalatok szerint a bérlethamisítók többnyire azokat a bérleteket gyűjtik be, amelyeken az igazolvány száma nem szerepel. Figyelmeztettek, hogy akkor is pótdíjat kell fizetni, ha a szelvényen nincs igazolványszám.