Már nem kell félni az ónos esőtől

2012.12.24. 12:26

Ma még az ország nagy részében, északkeleten, a főváros térségében és Kelet-Magyarországon borús marad az ég, párás lesz a levegő, és foltokban ködre lehet számítani az OMSZ előrejelzése szerint. A Dunántúlon ugyanakkor több órára is kisüt a nap.

Eső délután már nem várható, viszont a szél a Dél-Dunántúlon időnként megerősödik, másutt legfeljebb élénk széllökések várhatók. A hőmérséklet kora délután északon és keleten -2, +4, másutt 5, 10 fok között várható. Késő este -1, +8 fok valószínű.

Megszűnt az ónos eső miatti riasztás Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod megyében, de az autósoknak figyelniük kell arra, hogy ahol még fagypont körüli a hőmérséklet, ott a nedves utak ismét síkossá válhatnak - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője.

Az idokep.hu szerint kedden sem várható jelentős eső, csak az északi területeken várható gyenge szitálás, viszont a Dunántúlon erős, viharos lökések kísérheti a délnyugati szelet. Szerdán egy hidegfront éri el az országot, északnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor előfordulása, miközben északnyugatira fordul és megerősödik a szél.

Az ünnepek alatt várhatóan mindenhol elolvad a hó, változékony, szeles időre, de még mindig átlag feletti hőmérsékletekre van kilátás a hét második felében. Eső, zápor főként pénteken alakulhat ki.