Szombattól fagy váltja fel a tavaszias időt

2012.12.26. 10:27

Karácsony másnapján is folytatódik az átlagosnál enyhébb, délen szinte már tavaszias, 8-9 fokos idő, miközben nyugat felől egy hidegfront éri el térségünket, jelenti az Időkép.hu. A front mentén napközben nyugat felől egyre nagyobb területen ered el az eső, záporok is kialakulnak. Elsősorban délnyugaton lehet számítani 10-15 milliméternyi csapadékra.

Csütörtökre virradóra a front elhagyja térségünket, több-kevesebb napsütés mindenhol lesz. Az átlagosnál továbbra is enyhébb, kissé szeles, 6 fok körüli időre számíthatunk, a délnyugati szél gyakran megélénkül majd.

Pénteken újabb, ezúttal erősebb hidegfront robog át hazánk fölött. Megerősödik, a Dunántúlon pedig nagy területen viharossá fokozódik az északi, északnyugati szél. Csapadék csak szórványosan várható a front felhőzetéből, északon, északkeleten viszont akár hó is lehet.

Szombattól az év utolsó napjáig, azaz hétfőig aztán már nyugodt, csendes időre készülhetünk. Hajnalonként országszerte fagyni fog, napközben pedig kevéssel fagypont fölötti értékek lesznek jellemzőek. Általában kevés felhőre, napos időre számíthatunk, azonban vasárnaptól kezdődően egyre nagyobb területen jelenhetnek meg a hajnali, reggeli órákban ködfoltok, melyek néhol tartósnak bizonyulhatnak. Ezeken a tájakon napközben is fagyos marad a levegő.

Az év utolsó napján, Szilveszterkor jelentős szél vagy csapadék előreláthatólag sehol semfogja megzavarni a szabadtéri programokat.