Elza
-4 °C
4 °C

Tízmilliós drogpályázatot hirdet az Emmi

2012.12.30. 16:57

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) tízmillió forint értékben pályázatot hirdetett egészségfejlesztési-drogmegelőzési programok támogatására, a gyermekvédelmi szakellátás területén - közölte a tárca Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős államtitkársága vasárnap az MTI-vel. A pályázatokat január 31-ig lehet benyújtani.

A közlemény szerint a kábítószer-fogyasztás megelőzésében az egyik legfontosabb lépés, hogy a gyermekeket megóvják a káros szerektől. Kiemelt védelmet és figyelmet kell fordítani azokra a gyermekekre és a fiatalokra, akik mögött nem áll ott a család, mint természetes védőbástya - hangsúlyozzák.

A pályázat célja a családjából hatósági intézkedéssel kiemelt, nevelőszülőknél, gyermekotthonban elhelyezett gyermekek, utógondozói ellátásban részesülő fiatal felnőttek, valamint nevelőszüleik és a nevelőszülői hálózatban, gyermekotthonban személyes gondoskodást nyújtó munkakörökben foglalkoztatottak számára az egészségfejlesztési-drogmegelőzési programok támogatása.

A pályázat keretében a gyermekek, fiatal felnőttek szerhasználatának megelőzését, a nevelőszülők szülői készségeinek, a személyes gondoskodást nyújtó munkakörökben foglalkoztatottak célirányos szakmai kompetencia fejlesztését elősegítő programok támogatására van lehetőség. 
A pályázat lebonyolítását a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet biztosítja.