Lőkösházán fogták el a bécsi rémet

2012.12.31. 16:11
A magyar-román határon őrizetbe vették vasárnap este az Ausztriában hetek óta nagy erőkkel keresett férfit, aki fiatal nőket erőszakolt meg.

Thomas Keiblinger, az osztrák rendőrség szóvivője közölte, hogy a 28 éves férfi elmondása szerint Románián keresztül akart Törökországba jutni. Kiadatása néhány napot vesz igénybe, a szükséges eljárást megindították. A szóvivő méltatta a magyar hatóságokkal való jó együttműködést és a schengeni körözési rendszer hatékonyságát.

A férfi legalább három alkalommal követett el erőszakot fiatal nőkön, mindig azonos körülmények között. Már a bécsi metrón kiszemelte áldozatait a késői órán vagy hajnalban, majd követte őket, és alkalmas pillanatban támadott. Elvette mobiltelefonjukat, hogy ne tudjanak segítséget hívni, és a áldozatoknak a pénzüket is át kellett adniuk.

Csütörtökön nyilvánosságra hozták a gyanúsított fényképét, amit a metró biztonsági kamerája készített, és ennek segítségével rövid időn belül sikerült azonosítani. Bejelentett címén azonban szombat délelőtt már nem találták meg. Vasárnap este fél tizenegykor a magyar határrendészeknek sikerült elfogniuk Lőkösházán.