Halihó, mindent beborít a puha hó

2013.01.08. 17:55 Módosítva: 2013.01.08. 20:52

Késő délutánra elérte a fővárost is a nyugaton már dél körül elkezdődött havazás.

Az Időkép előrejelzése szerint Budapesten és a keleti országrészben holnapra 1-3 centi hó eshet, a Dunántúlon 2-5, észak-nyugaton akár 8 centis hóréteg is lehet szerda reggelre.

hav
Fotó: idokep.hu

Kedden kora este komolyabb fennakadásokról még nem voltak hírek, a fővárosban az utak csúszósak, de járhatóak. Több autó ütközött össze a havas 8-as úton kedden Litér térségében, többen könnyebben megsérültek - közölte a mentőszolgálat Veszprém megyei vezetője az MTI-vel. Az útszakaszon torlódás várható. Később baleset miatt teljes szélességében lezárták a 8-as főutat Öskünél kedden késő délután, egy kamion személyautóval ütközött, hat sérültet vittek kórházba. A forgalom már zavartalan az útszakaszon. 

Hat embert vittek kórházbaFotó: Nagy Lajos

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ma éjfélig Győr-Sopron, Vas, Zala és Veszprém megyére adott ki elsőfokú riasztást, ónós eső miatt, holnapra ugyancsak ónós eső miatt Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér, Somogy, Tolna és Baranya lakói készülhetnek riasztásra a csúszóssá váló utak miatt.

Délen okoz gondot a tél - esik a hó Görögországban

Fennakadásokat okozott a téli időjárás kedden Törökország és Görögország közlekedésében, Tel-Avivban pedig hatalmas dugók alakultak ki a szokatlanul heves esőzés által okozott áradások miatt.

A török tengerhajózási hatóságok délben ismét kénytelenek voltak leállítani a Fekete-tenger és a Márvány-tenger közötti Boszporusz szoros hajóforgalmát a térségben tomboló hóvihar miatt, amely drasztikusan csökkentette a látótávolságot. A Turkish Airlines nemzeti légitársaság 76 keddi és szerdai járatát mondta le, tanulva a több tucat hétfői kényszerű járatkimaradásból.

A görög főváros környékének havas-jeges útjain csak lépésben haladt az autóforgalom.