Nyomoznak a makói gyepmesteri telep véres konténere miatt

2013.01.08. 06:52

A makói gyepmesteri telepről készült, sokkoló videófelvételeket tett közzé a Facebookon egy helyi állatvédő, Dancsi Péter, írja a delmagyar.hu. A felvételeken konténerbe rakott kutyatetemek látszanak, és úgy néz ki, mintha lőtt sebek lennének rajtuk. Az egyik videó egy még el sem pusztult, haldokló kutyát mutat. Az állatvédő szerint ezt az állatot is lelőtte valaki.


Dancsi, aki rendszeresen jár a telepre etetni a kutyákat, azt mondta: az elpusztult állatok közül többre ráismert, tehát szerinte nem máshonnan hordják oda a tetemeket valakik.

A kóbor kutyák lelövését jogszabály tiltja, az előírás szerint két injekcióval lehet őket elpusztítatni, először altató, aztán méreg befecskendezésével. A gyepmester a delmagyar.hu-nak azt mondta: kizárt, hogy bárki korábban befogott kutyát talált volna lelőve a konténerben, ugyanakkor a szabályszerű altatás okozhat orrvérzést, ami keltheti lőtt sérülés látszatát.

A telepet üzemeltető Kommunális Nonprofit Kft. vezetője, Nagy Nándor belső vizsgálatot indított, hogy tisztázza, történt-e szabálytalanság, a gyepmestert ennek végéig felmentette munkaköréből. A rendőrség állatkínzás bűntette miatt, ismeretlen tettes ellen nyomoz.