Egy kivételével járnak a BKV járatai

2013.01.15. 06:20 Módosítva: 2013.01.15. 06:29
A hétfői káosz után keddre virradó éjszaka az FKF már nagyobb erőkkel vonult az utcákra, hogy a vasárnap éjszakainál jóval kisebb havazás után letakarítsa az utakat. A BKV egyik járata, a 149-es így se tud közlekedni, mert útvonalán jeges, csúszós az út. A többi járat viszont hajnalban rendben elindult.

A Fővárosi Közterület-fenntartó tájékoztatása szerint keddre virradó éjszaka 85 munkagéppel és 290 hómunkással takarították az utakat - vasárnapról hétfőre virradó éjjel csak 67 munkagépet vetettek be. Az éjjel változó intenzitással esett a hó, de a vasárnap éjszakai mennyiséget még csak meg sem közelítette a lehulló csapadék.

Kedd hajnalra a főváros fútjai kívétel nélkül hómentesek, de mindegyik sónedves, így csúszós. Az FKF tájékoztatása szerint éjszaka a főutakat, járdákat, közlépcsőket, gyalogátkelőhelyeket takarították, és olyan területek is voltak, ahol megkezdték a mellékutak takarítását, azonban amikor ismét havazni kezdett, a szóró járművek visszatértek a fő- és közösségi útvonalakra.

A társaság közleménye szerint a II. kerületben a Szép Juhászné úton meghibásodott egy munkagépük, ami akadályozza a forgalmat. A műszaki mentést reggel kezdik meg, ezért arra kérik a járművezetőket, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek.

A BKK tájékoztatása szerint egy vonal kivételével valamennyi járatuk közlekedik. A 149-es autóbusz nem közlekedik, mert az útvonalán jeges és csúszós az út.