Megint szántana az MSZP

2013.01.15. 11:52 Módosítva: 2013.01.15. 11:55
A választókerületi felelősök után utcafelelősöket is kinevezne az MSZP, ami adatbázis-építéssel kezdené a választási felkészülést. Mesterházy Attila az ország felszántását kérte a jövendő képviselőjelöltektől.

"Szántsák fel" az összes körzetet, kérte Mesterházy Attila, az MSZP elnöke pártja választókerületi felelőseitől, kvázi képviselőjelöltjeitől kedden. A szocialisták a 2014-es választásokra készülve megkezdték jövendőbeli képviselőjelöltjeik kiképzését.

A szocialisták elnöke tavaly augusztusban jelentette be, hogy a Fideszben már bevállt módszerrel az összes egyéni választókerületben felelőst neveznek ki - ők aztán jó eséllyel jelöltek is lesznek a következő választásokon. Első feladatuk az adatbázis-építés és egy "utcafelelősi" rendszer kidolgozása - a Fidesz nevében reagáló Selmeczi Gabriella máris "gyűlöletfelelősnek" keresztelte el őket.

A választókerületi felelősök munkáját félévkor értékelik, a nem megfelelően teljesítőket lecserélik, mondta Mesterházy.

A szocialisták vezetése a mozgósításban látja a 2014-es választási győzelem kulcsát, ezért is kérték fel újra kampánytanácsadónak az izraeli-amerikai Ron Werber, aki a terepmunka, a mozgósítás szakértője.

A szocialisták terminológiájában nem új elem az ország felszántása. A 2010-es választás első fordulóját követően Szekeres Imre beszélt az ország "jó és képletes értelemben vett" felszántásáról. Ebből végül csak szántogatás lett, így el is maradt az aratás. A választáson a Fidesz jelöltjei mindössze három egyéni választókerületben nem győztek, ebből a szocialisták két 13. kerületi körzetet szereztek meg.

Mesterházy sajtótájékoztatóján elmondta, hogy pártja együtt kezeli a 2014-ben esedékes mindhárom választást, az országgyűlésit, az európai parlamentit és az önkormányzatit. Ezért március végéig az önkormányzati választókerületek felelőseit is megnevezik.