Orbán Viktor Indiába megy

2013.01.15. 20:23

Októberben hivatalos állami látogatásra várják Orbán Viktor miniszterelnököt Indiába, tájékoztatott a Külügyminisztérium. Takács Szabolcs, a tárca globális ügyekért felelős helyettes államtitkára hétfőtől szombatig Indiában tesz hivatalos látogatást. Vendéglátói közölték a magyar politikussal, hogy októberre hivatalos állami látogatásra várják Orbánt.

A felek egyebek mellett áttekintették a magyar-indiai kapcsolatok legfontosabb ügyeit és számba vették azokat a kétoldalú megállapodásokat, amelyeket a tervek szerint a közeljövőben írnak alá. Takács Szabolcs ismertette a vízgazdálkodással és a nemzetközi vízpolitikával kapcsolatos magyar elképzeléseket is. Emlékeztettek, Magyarország 2013 októberében a víz témájáról nemzetközi találkozót rendez, amelyen számít a vízpolitikában ugyancsak aktív India részvételére és együttműködésére.

A magyar helyettes államtitkár ellátogatott az Indiai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetségéhez is, ahol Didar Szingh főtitkár és Ambika Sarma főtitkárhelyettes fogadta. A magyar-indiai kapcsolatok középpontjában a gazdasági együttműködés áll, tavaly a két ország kereskedelmi forgalma meghaladta a 840 millió dollárt.