Milliós jutalmak az adósságból kimentett önkormányzatok vezetőinek

2013.01.16. 07:30 Módosítva: 2013.01.16. 09:04

Bár az önkormányzatokat csak az állami adósságátvállalás mentette meg a csődtől, ez nem jelentett akadályt a polgármesterek évvégi jutalmazásában. A Blikk összeállítása szerint a XI. kerület fideszes vezetője, Hoffmann Tamás például 3,5 millió forintot kapott, de parlamenti képviselő helyettese, Kupper András is 2,6 millió forinttal gazdagodott az év végén. Az újbudai önkormányzat összesen 25 millió forintot költött vezetői jutalmazására.

UPDATE: Cikkünk megjelenése után szerkesztőségünket megkereste a XI. kerületi önkormányzat szóvivője. Tájékoztatása szerint Hoffmann polgármester jutalma teljes összegét jótékony célra, a gazdagréti református gyülekezetnek ajánlotta fel.

Budafokon Szabolcs Attila polgármester 1,9 millió, két helyettese fejenként 1,6 millió forint jutalmat vehetett fel. A XX. kerületben, Pesterzsébeten Szabados Ákos polgármester, két helyettese – egyikük, Vas Imre parlamenti képviselő is – és a két jegyző fejenként 700 ezer forinttal gazdagodott az év végi jutalmazáskor.

Soroksáron széles körben osztották a jutalmakat, itt a pedagógusok, egészségügyi dolgozók is átlagos egyhavi bérüknek megfelelő jutalmat kaptak. A lap megkeresésére az I., az V., a VIII., a IX. és a XIII. kerületi önkormányzattól nem érkezett válasz.