Közmunkásként dolgozná le büntetését a polgármester

2013.01.27. 10:44
A Tolna megyei Kistormás polgármesterét megbüntették, mert a szociális tűzifa kiosztásakor egy olyan közfoglalkoztatott vezette a traktort, akinek nem volt jogosítványa.

Csapó László kistormási polgármestert ötven ezer forintra büntette a rendőrség, amiért átengedte a vezetést egy olyan közfoglalkoztatottnak, akinek nem volt jogosítványa. A sofőrt 45 ezer forintos büntetést kapott.

Csapó a teol.hu-nak elmondta, hogy az önkormányzat szűkös anyagi helyzete miatt nem tudja átvállalni a bírságok kifizetését, ezért azokat közérdekű munkával kívánják kiegyenlíteni. A traktort vezető közfoglalkoztatott hétvégenként fogja ledolgozni a büntetést, ezt a munkát az elmúlt szombaton már meg is kezdte. A polgármester is kérni fogja a munkaügyi központtól, hogy így törleszthesse a büntetést.

A kistormási önkormányzat állami támogatásból és önerőből nemrégiben 19 rászoruló családnak tudott egy-egy köbméter akácfát kiszállítani. A polgármester elmondása szerint, a rendőrség akkor ellenőrizte a szállítást végző traktor sofőrjét, amikor az utolsó családnál is lepakolták a szállítmányt.