Ármin, Pálma
9 °C
28 °C

Négyen fagytak meg egy nap alatt

2013.01.27. 11:44 Módosítva: 2013.01.27. 13:09
Szombat és vasárnap hajnal között négy ember fagyott meg az országban. A rendőrség további tíz esetben segített kihűlés közeli állapotba jutott emberen.

Az ORFK kommunikációs osztályának sajtóügyeletese az Indexnek elmondta, hogy a rendőrség tudomása szerint szombat és vasárnap hajnal között négy ember fagyott meg az országban.

A kihűlt embereket Győr, Tolna, Szabolcs és Veszprém megyében találták meg, kettőt közterületen, kettőt pedig magánterületen, a házában vagy az udvarán. A rendőrség országszerte további tíz kihűlés közeli állapotba jutott emberen segített.

Vasárnap hajnalban rendkívüli hideg volt az országban, a legalacsonyabb hőmérsékletet a nógrádi Mihálygergén mérték, itt -19,6°C-ig csökkent a hőmérséklet. A Dunántúl nyugati és északi felén, valamint az északi országrészben több helyen fordult elő -15°C alatti fagy, például Pornóapátiban és Zircen is -18,2°C-ot mutattak hőmérők. Az időjárás ugyan enyhül valamelyest, de hétfő hajnalban mínusz 3-8, kedd hajnalban mínusz 2-10 fokig süllyedhet a hőmérséklet.

A rendőrség tájékoztatása szerint ugyan a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a közterületeken élő hajléktalanokra, egyedül élő idős emberekre, de arra kérik az embereket, hogy amennyiben az utcán, közterületen hajléktalan, segítségre szoruló, utcán fekvő embert látnak, tárcsázzák az ingyenesen hívható 112-es számot.