Bajnai Orbánnal vitázna

2013.02.06. 11:00 Módosítva: 2013.02.06. 13:45

Élő tévévitára hívja Orbán Viktor miniszterelnököt Bajnai Gordon, a Haza és Haladás Alapítvány alapítója, hogy így reagálhasson az általa álcivilnek nevezett szervezetek lejárató médiakampányára. Az alapítvány közleménye szerint az Együtt 2014 választói mozgalomról a Békemenet szervezői által terjesztett hazugságok mögött valójában Orbán áll, akinek végre "szemtől-szembe, saját hangján kéne elmondani a hazugságait és elviselni, hogy valaki válaszul a valósággal szembesíti". Bajnai megelőlegezi, hogy ha Orbán lapít vagy kitérő választ ad, az a hazugság elismerése.

A közlemény ezután hosszasan megismétli, hogy milyen valótlanságokat terjesztenek az Együtt 2014-ről: ők ugyanis nem a minimálbért, hanem a közterheit csökkentenék, nem csökkentenék a nyugdíjakat, az adó- és az oktatási rendszert igazságosabbá tennék, az ingatlanadót ellenzik, és elszámoltatnák a Békemenet mögött álló Civil Összefogást, hogy milyen pénzből gazdálkodnak.

Fidesz: Bajnai a magyar emberekkel vitázzon!

„Bajnai Gordonnak ma nem Magyarország miniszterelnökével kellene vitáznia, hanem a magyar emberekkel. Bajnai Gordon csökkenteni akarja a minimálbért, a magyar emberek azonban nem támogatják ezt. Bajnai Gordon a családi adókedvezmény megszüntetésére készül, a magyar emberek viszont nem értenek ezzel egyet. Bajnai Gordon csökkenteni akarja a nyugdíjakat, de a magyar emberek nem kérnek ebből. Bajnai Gordonnak tehát a magyar emberekkel van vitája” – közölte a Fidesz sajtóirodája.