Botond, Mózes
11 °C
21 °C

A Tiszántúlon már havazik

2013.02.09. 10:17 Módosítva: 2013.02.09. 12:25

A Tiszántúlon, főleg Szeged, Makó, Sarkad és Debrecen térségében havazik, a közúti közlekedésben nagyobb fennakadást vagy torlódást nem okozott a havazás, írja délelőtti közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A főutak közül csak Szeged környékén vannak havas szakaszok, viszont a Tisza vonalától keletre a folyamatos havazás miatt a mellékutak egyelőre még havasak.

ido
Fotó: idokep.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint szombaton eleinte csak keleten, napközben már másutt is több helyen várható többnyire kisebb havazás, hózápor. 3-4 centi hó hullhat. Helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél, a legmagasabb hőmérséklet nappal -1, +3 fok között alakul.

Vasárnap már országos havazás kezdődik, amelyből helyenként 8-10 centiméternyinél is több hó hullhat, de főként a Dunától keletre maradhat meg több hó. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2, +2 fok között alakul. Vasárnap napközben az időnként megerősödő északnyugati szél a Dunántúl középső területein, illetve északkeleten hóátfúvást okozhat.