Családirtás Csepregen

2013.02.14. 21:12 Módosítva: 2013.02.15. 09:38
Megölte két gyermekét és magával is végzett egy férfi, egyes források szerint a házat is felgyújtotta. Az anyának sikerült kimenekülnie a házból, így túlélte a családi tragédiát. A kórházban sokkos állapotban van.

Megölte két kisgyermekét, és magával is végzett egy férfi a Vas megyei Csepregen. A családi tragédia a Szombathelytől 22 kilométerre lévő településen, a Bartók Béla utcában történt. Az MTI úgy tudja, hogy egy hároméves és egy négyéves kisfiú halt meg, a családnak állítólag anyagi gondjai voltak.

A rendőrség péntek kora délutáni közlése szerint megalapozott a gyanú, hogy az apa ölte meg két gyermekét. Kazmar Enikő a rendőrség honlapján is közzétett közleményben azt írta, a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a hat- és a hároméves kisfiú bűncselekmény áldozata lett, elkövetésével a harminchat éves férfi megalapozottan gyanúsítható.

A nyugat.hu információi szerint a csepregi férfi kamionsofőrként dolgozott, szerelemféltésből gyújtotta rá feleségére a házat, valamint ölte meg késsel a gyerekeit, az anyának végül sikerült kimenekülnie.

A nőt füstmérgezés gyanújával vitték kórházba, de jelenleg inkább sokkos állapota miatt szorul kezelésre, közölte a szombathelyi Markusovszky Kórház vezérigazgató-főorvosa. A beteg nincs abban az állapotban, hogy a sajtó kérdéseire válaszoljon, a kórház pedig a beteg érdekeit szem előtt tartva elzárkózik attól, hogy bővebb információt adjon

A lap helyszíni tudósítója megkérdezett környékbelieket is, akik normális, barátságos embernek ismerték a férfit. Hozzátették: a férfi édesanyja korábban szintén önkezével vetett véget életének.

A rendőrök teljesen lezárták a tragédia helyszínének környékét, megkezdték a  helyszínelést, ami várhatóan hajnalig eltart. A sajtó munkatársait egyelőre nem engedik a Bartók Béla utcai családi házhoz. Az MTI helyszínről származó értesülései szerint több mentőautó, rendőrségi gépjármű és tűzoltókocsi áll a ház előtt. Tiborcz János megyei főkapitány is a helyszínre érkezett. Az üggyel kapcsolatban egyelőre a nyomozás érdekében nem kívánt a rendőrség nyilatkozni, mivel a helyszíni szemle még csak most kezdődött, de később sajtótájékoztatót tartanak, amin Tiborcz is részt vesz majd.

Király Árpád, a 3500 lakosú város, Csepreg független polgármestere az MTI munkatársától értesült a tragédiáról. Azt mondta, azonnal tájékozódik, és amennyiben az önkormányzat bármiféle segítséget nyújthat, megteszi a szükséges lépéseket. Balogh Nikoletta, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta: arról sem adhat tájékoztatást, hogy volt-e tűz az épületben, szavai szerint az ügyben kizárólag a rendőrség kommunikál. A szombathelyi Markusovszky Kórház sürgősségi osztályán az MTI-vel közölték: a csepregi tragédia helyszínéről egy nőt füstmérgezéssel szállítottak be hozzájuk a mentők, a nő nincs életveszélyben.


Nagyobb térképre váltás

Családirtások az elmúlt években

2007. február 13. - Baltával szabdalta halálra feleségét és két gyermekét egy 45 éves férfi a Borsod megyei Alsószuhán.
2007. július 1. - Debrecenben egy nő kidobta két kiskorú gyermekét egy panelház nyolcadik emeletéről, majd a gyerekek után ugrott, mindhárman életüket vesztették. A tragédiát megelőzően a nő összeveszett férjével.
2008. január 7. - Egy dühöngő férfi a Fejér megyei Nagyvenyimen olyan súlyosan bántalmazta édesanyját, hogy az belehalt sérüléseibe. Az elkövető édesapjának is súlyos, életveszélyes sérüléseket okozott, majd magában is kárt tett. A férfi pszichiátriai kezelés alatt állt.
2008. január 8. - A Vas megyei Rátót községben egy 53 éves nő késsel megölte 12 éves lányát és 76 éves édesanyját, majd öngyilkos lett.
2008. január 21. - Szekszárdon egy férfi megfojtotta 16 éves fiát, majd felakasztotta önmagát. 2009. március 14. - A Veszprém megyei Ajka-Bakonygyepesen egy 48 éves férfi halálra szúrta 15 éves nevelt fiát, 37 éves élettársának pedig életveszélyes sérüléseket okozott. A tettes a tragédia helyszínéről elmenekülve magával vitte ötéves, szintén megsérült kislányát, akit átadott rokonainak.
2010. március 15. - A Győr-Sopron megyei Tényőn egy férfi előbb a feleségét, majd két kislányát ölte meg baltával, magát előbb késsel sebezte meg, végül láncfűrésszel vágta el a saját nyakát. A tettes pszichiátriai kezelés alatt állt.
2010. augusztus 19. - A Komárom-Esztergom megyei Ácson egy 28 éves férfi megölte 27 éves élettársát és annak két kiskorú gyermekét, majd magával is végzett. A bűncselekményt valószínűleg a megromlott élettársi kapcsolat és az anyagi nehézségek miatt követhette el a férfi, aki elmeorvosi kezelés alatt állt.
2011. július 19. - A Pest megyei Valkón egy 27 éves férfi több késszúrással megölte édesanyját, nagyanyját és barátnőjét, majd magával is végzett.
2011. július 19. - A Bajához tartozó Mártonszálláson egy 47 éves asszony gyógyszerrel megmérgezte örökbe fogadott lányát és két nevelt fiát, s magával is végezni akart. A 10 éves kislány meghalt, a két kisfiú kihányta a gyógyszereket, s az elkövető nő is életben maradt.
2012. március 19. - Tatabányán feltehetően kábítószer hatása alatt állt az a 21 éves férfi, aki lakásukban egy késsel és egy húsvágó bárddal megölte az édesanyját, majd apjára is rátámadt, tettének elkövetése után pedig kivetette magát a szomszédos ház tízedik emeletéről és szörnyethalt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport