Farkas
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Fodor Gábor visszatért

2013.02.15. 13:15

Magyar Liberális Párt (MLP) néven alapít pártot Fodor Gábor, az SZDSZ volt elnöke. A párt bejegyzése heteken belül befejeződik.

Fodor Gábor közölte: azért kell egy liberális párt Magyarországon, mert van több százezernyi magát liberálisként meghatározó választópolgár, akit nem képvisel egyetlen szabad szemmel látható "régi-új tömörülés" sem. Szavai szerint az ő voksaikért ma olyan baloldali pártok versengenek, amelyek elfogadnak ugyan néhány liberális alapvetést, de ennél jóval többet el is utasítanak.

Az egykori SZDSZ-szavazók, csakúgy mint az SZDSZ-ből az évek során kiábrándultak, ma jobb híján csak kompromisszumokat vállalva tudják támogatni valamelyik demokratikus pártot, ő viszont egy a "liberális értékeket kompromisszumok nélkül megjelenítő" pártot szeretne - jelentette ki.

A politikus - aki a Szabadságért Alapítvány elnöke is - elmondta, hogy a háttérben már zajlik a gazdasági és a közjogi programjuk előkészítése, amelyeken több kiváló szakemberrel dolgozik együtt.

Arra a kérdésre, hogy kikkel szándékozik együtt dolgozni a jövőben, a politikus csak annyit válaszolt: amikor a párt a nyilvánosság elé áll, megismerhető lesz a program és a csapat is.

A volt SZDSZ-elnök az ATV reggeli műsorában is beszélt pártalapítási szándékáról.