Magyarország két legkátyúsabb útja

2013.02.18. 08:52
A Szerencsről Miskolcra vezető 37-es főutat és a Zsámbék-Szomor közötti országutat jelölték az meg korábbi felhívásunkra legtöbben mint az ország legkátyúsabb útját, de érkezett fotó perbáli és óbudai óriáskátyúról is.

Illés egy február 10-én felvett videót küldött be szerkesztőségünknek azzal a használati utasítással, hogy a harmadik perctől következik a durvulás.

A beküldő szerint a bekecsi (Szerencs) elágazástól Miskolc felé vivő utat 3-4 éve újították fel, "de már akkor egyértelmű volt, hogy csak látszatmunka folyik". A katasztrofális állapotú út miatt felháborodók külön Facebook-csoportot hoztak létre, aminek már több mint 1700 tagja van.

Frissítés: Olvasónk, Gábor annyit fűzött hozzá a cikkhez, hogy 2011-ben a 37-es út kb 70%-át felmarták, és leasztfaltozták. A régi szakasz, amihez nem nyúltak jobb állapotban van, mint az új. "Ezen a télen 3x görgőztettem már a kerekeimet, és 1 felnit kellet vásárolnom. Ha tehetem már csak nappal közlekedem rajta, mert egyszerűen nem lehet kivédeni, hogy ne hajtson bele a sokszor kb 30 cm mély kátyúkba..." - írta.

A másik botrányos útszakasz a Komárom-Esztergom megyei Zsámbék és Szomor között húzódik. Az országút állapota miatt tavaly már aláírásgyűjtésbe kezdtek a felháborodott helyiek, aminek következtében az út néhány kisebb szakaszt felújítottak. Akkori levélírónk úgy fogalmazott: "biztos vagyok benne, hogy jövő tavasszal újra terítékre kerül a probléma, akkor már hatványozott formában".

Most Tibor jelezte, hogy bizony a probléma ismét terítéken van: "Évek óta kifogásoljuk Szomor Zsámbék közötti út minőségét de nem történik semmi. Ezen az úton lassan élet veszélyes a közlekedés,az útjavítás pedig kabaréba illően történik. A teherautóról  a vizes gödörbe szórt aszfalt és annak emberi erővel történő beletaposásával történik évek óta." - írta, és meghívott minket egy videózásra a helyszínre.

A videón látszik, hogy néhány frissen javított rövid szakaszon kívül az út tele van kisebb-nagyobb kátyúval.

Melyik a keményebb útszakasz?

A gödröket kerülgetve néhányszor vészesen közel kerültek a szembesávban kóválygó járművek.

A vigaszág versenyzői

Gyuszi bácsi Perbálról küldte ennek a méretes kátyúnak a fotóját.

Bertalan pedig az óbudai Aranyhegyi útról.

A fotó beküldője még hozzátette, hogy az úthibát minden évben kijavítják. Úgy tűnik nem túl jól.

Az érintett utak kezelőit keressük.