16:00, December 01.
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01.
Kanada 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01.
Japán 0
Spanyolország 0
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01.
Costa Rica 0
Németország 0

Nyomoznak a Kubatov-videó ügyében

2013.02.18. 18:34
A Somogy megyei rendőr-főkapitányság eljárást folytat a Kubatov-videó ügyében. Jelenleg adatgyűjtés zajlik, és folyamatban van a szakértői vélemény beszerzése.

A főkapitányság sajtószolgálata megerősítette a Jobbik vasárnapi közlését. A párt azt írta, hogy „a Btk. 211. §-ába ütköző választás rendje elleni bűncselekmény bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a Somogy megyei rendőr-főkapitányság a Jobbik feljelentése alapján”.

Közölték: az Országos Rendőr-főkapitányság helyt adott a Baranya megyei rendőr-főkapitányság kizárási indítványának, mivel a határozat szerint „a videofilmen egyértelműen felismerhető Kubatov Gábor és Csizi Péter országgyűlési képviselő. Csizi Péter Pécs alpolgármestere, akivel megyei rendőr-főkapitányként napi munkakapcsolatban áll”. A nyomozást ezért a Somogy megyei rendőr-főkapitányság folytatja le.

A nol.hu december 20-án írt arról, hogy Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke elutasította a Haza és Haladás Egyesület beadványát az „újabb Kubatov-ügyben”.

Péterfalvi Attila a válaszában hangsúlyozta, hogy korábban már volt ezzel, legalábbis a pécsi esettel kapcsolatban egy átfogó, az adatvédelmi biztos által lefolytatott vizsgálat. Ez a vizsgálat, mint a NAIH elnöke fogalmazott, „kiterjedt a számítógépen tárolt adatbázisok ellenőrzésére, külön vizsgálva a párttal nem rokonszenvezők esetlegesen fellelhető adatait. A párt az adatvédelmi biztos kérésének eleget téve online hozzáférést biztosított adatbázisához. Jóri András adatvédelmi biztos leszögezte, hogy a vizsgálat során alkalmazott szúrópróbaszerű tesztek alkalmával nem talált arra utaló jelet, hogy létezne pártszimpátia alapú, a Fideszt elutasító választópolgárokról nyilvántartás”.

Péterfalvi Attila szerint az új videofelvétel érdemben új tényt nem tartalmazott, ezért az ügyet nem vizsgálja – írta decemberben a nol.hu.  • Tippek
  • Hírek