Négymilliónyi konzervet loptt a kamionos

2013.02.26. 16:37

A Mátészalkai Rendőrkapitányság csalás gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendőrségen február 20-án tettek feljelentést, ami szerint néhány nappal korábban egy tyukodi telephelyről egy kamionos a megegyezés szerint elszállította ugyan a közel négymillió forint értékű konzervet, de a szállítmány a rendeltetési helyére azóta sem érkezett meg - írja a police.hu.

A nyomozás során kiderült, hogy a kamionsofőr álnéven, és egy lopott forgalmi rendszámmal ellátott tehergépkocsival szerzett megbízólevelet a szállításhoz. A rendőrök február 25-én egy Vaja külterületén található gazdasági telepen megtalálták a szállításhoz használt kamiont, és az eltulajdonított szállítmányt is valamint nagy mennyiségben találtak még szeszes italokat, háztartási berendezéseket is több millió forint értékben, amelyekhez feltehetően hasonló módon jutott hozzá a fuvarozó.

A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható R. Norbert 35 éves szállítmányozással foglalkozó nyíregyházi férfit is a telepen fogták el a nyomozók, akit a rendőrkapitányságra előállítottak, őrizetbe vettek, és kezdeményezték előzetes letartóztatást.