Négy őzet téptek szét a kutyák az M7-esen

2013.02.26. 14:49 Módosítva: 2013.02.26. 21:58

Az M7-es autópályán teljes pályás zárás lépett érvénybe 13 óra 55 perctől körülbelül fél órán keresztül- írja a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján. A zárás idején az autópálya forgalmát a jobb pályatesten (Nagykanizsa irányába) a 121-es kilométer szelvényénél, a bal pályatesten (Budapest irányába) pedig 125 kilométer szelvénynél leterelték a 7-es számú főútvonalra.

Az érintett pályaszakaszon (a völgyhíd környékén) őzek és kutyák voltak az úttesten, ezért az arra közlekedők biztonsága érdekében - az állatok eltávolításáig - pályazár volt érvényben. A helyszínen a vadászok és az autópálya mérnökség munkatársai végezték az állatok eltávolítását, a rendőrség pedig a forgalom elterelését. Alább a Kapos.hu videóját láthatják:

A Kapos.hu úgy tudja, hivatásos vadászok lőttek ki 2 kutyát, jelenleg a szakadt vadháló javítását végzik. A forgalom újra megindulhatott. A korábbi hírek arról szóltak, hogy a négy őzet is kilőtték, de később kiderült, a helyszínen a vadászok egy kutyafalkát találták, ami 4 őzet tépett szét. A vadászok két kutyát leterítettek, három másik eb egy átereszen elmenekült. A lelőtt kutyákban chipeket találtak, ennek alapján azonosították a gazdáikat. A SEFAG feljelentést tett az ügyben, a rendőrség pedig nyomozást indított.