Konrád
5 °C
17 °C

Fagy és 18 fokos meleg is lesz jövő héten

2013.03.03. 17:01 Módosítva: 2013.03.03. 17:01
A jövő hét elején helyenként akár mínusz 6 fok is lehet, de aztán felmelegszik az idő: a nappali maximum plusz 18 fok körül is alakulhat, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn derült, napos időre lehet számítani, a keleti országrészben néhol kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem várható. A Tiszántúlon élénk lesz az északi, északkeleti szél, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet -6 és -1, a legmagasabb hőmérséklet plusz 7 és 10 Celsius-fok között várható.

idokep
Fotó: idokep.hu

Kedden a reggeli órákban helyenként átmeneti ködfolt alakulhat ki. A minimumhőmérséklet -6 és -1 között valószínű. A nappali csúcsértékek várhatóan plusz 8 és 14 fok között alakulnak. Szerdán felhősebb lehet az ég, de csapadék nem várható. A leghidegebb órákban -3 és plusz 5 fok lehet, míg nappal plusz 12 és 18 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, szórványosan kisebb esőre, záporra is számítani lehet. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke plusz 2 és 8 fok között lehet. A nappali csúcsértéke10-16 fok között alakul.

Pénteken és szombaton nagyobbrészt erősen felhős idő várható, de délen napos időszakokra is számítani lehet. Kisebb eső, zápor szórványosan valószínű. Pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet 3-8 fok között valószínű, a nappali maximumok 11-18 fok között alakulnak. Szombaton a minimumhőmérséklet 2 és 7 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11-17 fok között várható. Vasárnap erősen felhős, borult idő várható, többfelé kell esőre, záporra számítani. A legalacsonyabb hőmérséklet 2-7 fok között, a legmagasabb 8-14 fok között alakul.