Idős embereket öltek meg ismerőseik

2013.03.05. 14:18 Módosítva: 2013.03.05. 14:18
Egy asszonyt és egy idős férfit is megöltek a hétvégén. A két független esetben közös, hogy az elkövetők az áldozat ismerősei voltak. A feltételezett elkövetőket elkapták.

Beismerte tettét az a 18 éves fiatalember, aki több késszúrással megölt egy 71 éves asszonyt, majd tüzet gyújtott az áldozat lakásában - mondta keddi sajtótájékoztatóján Sulányi Vilmos, a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztályának vezetője.

A vasárnap történt esettel kapcsolatban Sulányi Vilmos elmondta: a II. kerületi Apostol utcában egy kiégett lakásban egy holttesten bűncselekményre utaló nyomokat találtak. Rövid időn belül kiderült, hogy a 71 éves asszonnyal vélhetően az ismeretségi körébe tartozó 18 éves fiatalember végzett. A szakmunkás tanuló évek óta ismerte áldozatát és fél éve takarítani, főzni járt hozzá. Az asszony a bankkártyáját is odaadta a gyanúsítottnak, aki miután segített a nőnek a bevásárlásban, a kártya PIN-kódját is ismerte.

A fiatalember kihallgatásán ellentmondásba keveredett, majd részletesen elmondta, miért és hogyan követte el a bűncselekményt. Sulányi Vilmos ismertette: a törökbálinti fiatalember és az idős nő közt elszámolási vita volt, a fiatalember több százezer forintot emelt le a sértett bankszámlájáról. Az asszony ezt észrevette és egy iratot is készített erről, majd amikor nyilvánvalóvá vált, hogy a fiatalember nem tudja megadni a tartozást, azt mondta, hogy értesíti a rendőrséget. Vélhetően ez vezetett a bűncselekményhez.

A törökbálinti fiatalember egy, a rendőrség által a sajtótájékoztatón bemutatott helyszíni videofelvételen azt is bemutatta, hogyan szúrta meg áldozatát többször egy késsel.

Megfojtották áldozatukat

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a két férfit, aki megölt egy idős embert a XV. kerületben - mondta Sulányi Vilmos egy szombati esetről.

Hozzátette: a jelenlegi adatok szerint a gyanúsítottak anyagi haszonszerzés miatt végeztek az idős férfival, akit ismertek. A módszerről az osztályvezető a nyomozás érdekeire hivatkozva nem beszélt, de azt elmondta: az áldozat halálát fulladás okozta.

A rendőrség szombaton közölte, hogy holtan találtak egy férfit a XV. kerületi Dugonics utcában. A nyomozók az emberölés gyanúsítottjait azonosították, majd egy ugyancsak XV. kerületi lakásban még aznap elfogták a 36 éves fóti, valamint a 36 éves budapesti férfit.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport